ССП у медијима: СЕЛФИ ПО УЖИЧКИ!

ССП у медијима: СЕЛФИ ПО УЖИЧКИ!
Share Button

Dragica JevtovićЛист АФЕРА, 25.03.2015. : Драгица Јевтовић из Ужица једина жена шеф полиције у Србији, за сада држи рекорд по броју личних фотографија које је урамила и окачила на зидове Полицијске управе Ужице!

Глишо Видовић, председник Синдиката српске полиције, каже да је начелница самовољно донела одлуку да новац из касе троши на урамљивање, у највећем броју, својих фотографија! Он наводи да на зидовима полицијске станице има око 130 фотографија, на којима се начелница промовише са Ивицом Дачићем, Милорадом Вељовићем, Томом Николићем, ИвицомТончевим и многим другима. 

– Један Тито је умро али се зато родио нови! Ово је ван сваке памети да неко толико фаворизује само своје фотографије, а да притом никоме не полаже рачуне колико новца троши на њихово урамљивање. Начелница је отворено подржавала СПС док је Ивица Дачић био министар полиције, па се у то време убедљиво највише сликала управо са њим. Где год крене, ту је фотограф који је задужен за „шкљоцање“, а када гости дођу у Ужице, блицеви севају на сваком кораку! – каже Глишо Видовић, председник Синдиката српске полиције.

Он наводи да су полицајци огорчени због овако бахатог трошења новца у време кризе.

Никога не интересује што полиција није добила нове униформе после више од седам година чекања! Непрекидно указујемо да полиција нема довољно аутомобила за интервенције, али нас нико не слуша! Међутим, када су у питању пријеми, новац се троши немилице. Исто се догодило 2012. године, када је на реновирање тоалета у Полицијској станици Ужице потрошено чак 2,5 милиона динара или око 20.000 евра! Када је наш синдикат покушао да расветли случај и укаже на могућност малверзације, претпостављени су рекли да је све урађено регуларно – озлојеђено каже Видовић.

Драгица Јевтовићје почетком 2010. године постала прва жена која је именована за шефа полиције у историји Србије. Она је једина жена међу 28 начелника полицијских управа у Србији. Рад у полицији почела је у Полицијској станици у Ужицу 1985. године, а потом у одељењима аналитике и информатике.

На место начелника Полицијске управе дошла је са функције начелнице за логистику. Од директора полиције добила је највише оцене, а од бившег министра Ивице Дачића, због чврсте и сигурне руке, пиштољ „берету“.

После именовања за прву жену шефа полиције изјавила је за медије ,,да нико није могао да каже да није дорасла неком задатку јер је одавно у колективу у Ужицу и прошла је многе службе“.

НАЧЕЛНИЦА: ЗОВИТЕ МУП

Драгица Јевтовић није желела да коментарише критике Синдиката српске полиције да се иза фотографија које качи по зидовима крије њено самољубље. Начелница је саслушала питање „Афере“, али је кратко узвратила: – Обратите се Бироу МУП-а Србије за све информације. Таква су правита.

Према незваничним информацијама, Драгица Јевтовић је зарадила велику суму новца преко своје приватне фирме од када је села у фотељу начелнице.

– Драгица Јевтовић има фирму „Телекоп“. Интересантно је да се велики број машина које послују преко те фирме на папиру води на друге власнике. Поједини медији су писали да је већи број машина регистрован и на њену мајку, која има 80 година. Осим тога, Драгица Јевтовићје власница и грађевинских предузећа, које је регистровала на поједине раднике. Незванично, једно од тих предузећа се зове „Златиборски путеви“. У Ужицу је јавна тајна да је само преко Драгице могуће запошљавање у полицији, зна се такође ко је посредник, док је тарифа утврђена – каже наш саговорник близак дешавањима у Полицјској управи Ужице.

СНЕЖАНА СТОЈАНОВИЋ, лист Афера

 Selfi-po-Uzicki

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!