Један од бисера ССП: Ђорђе Јањић, успешан стрелац

Један од бисера ССП: Ђорђе Јањић, успешан стрелац
Share Button

Представљамо овим путем широј јавности и чланству, колегу полицајца Ђорђа Јањића, још једну по оствареним спортским резултатима истакнуту, али до сада практично сасвим непознату, звезду у успону у нашем министарству. Стрељаштво је спорт који Ђорђу даје крила и води га у победе и врхунска спортска остварења. То су постигнућа која се сасвим лако очитавају кроз врло запажене пласмане.

Иначе, Ђорђе Јањић је и активан члан Синдиката српске полиције у РЦ Нови Сад. Ђорђев запажени допринос синдикату бележи се и кроз још једну његову пасију – обзиром да се занима и бави и фотографијом. Заиста има око да забележи и у вечност упише једне од најдивнијих момената са дружења, надметања и других активности чланова нашег Синдиката. Елем, да се вратимо стрељаштву. Ово му је већ трећа сезона такмичења у међународном „А“ програму. Такмичи се раме уз раме са нашим стрелцима који су освојили квоте (зелену карту) за одлазак на Олимпијске игре у Риу 2016. године а међу њима су и имена: Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић, Миленко Себић. Ђорђе се такмичи у дисциплини стандардна ваздушна пушка и малокалибарска пушка, лежећи став у категорији сениора, а такмичар је и Стрељачке Дружине Нови Сад 1790. Наравно, не пропушта ни прилику да се такмичи за боје свога синдиката а тачније испред  ССП синдикалне групе Нови Сад.

DjJ001
У разговору са Ђорђем, исти са поносом истиче да му је  највећи успех до сада за ове три сезоне у томе да је успео да се пласира у финале Купа Србије. С обзиром да је српска стрељачка школа позната и призната у свету овај успех свакако није ни мала а ни безначајна ствар. Подсећања ради, српски стрелци се као по правилу налазе увек у самом врху светског стрељаштва, а поред горе поменутих стрелаца ту су наравно и Јасна Шекарић, Немања Миросављев, Ивана Максимовић, Андреа Арсовић, Зорана Аруновић..

DjJ003

У октобру, новембру и децембру ове године одржно је I, II и III коло Купа Србије у стрељаштву а у дисциплини стандардна ваздушна пушка. Гађало се у Новом Саду, Смедереву и Београду. У конкуренцији од преко 40 такмичара Ђорђе је у I и II колу Купа заузео по 7. место- То му је донело по 4 бода у оба кола.

DjJ004

Дана 26.12.2015. у Београду у Спортском друштву Црвена Звезда одржано је III коло Купа Србије где је такође у конкуренцији од преко 40 такмичара, такмичење завршио у самом врху стрељачких асова Србије, то приликом заузевши високо 4. место у појединачној конкуренцији у категорији сениора. То му је донело додатних 7 бодова и пласман у финале Купа Србије.
Ђорђе напомиње да му је то до сада најбољи пласман  за само три такмичарске сезоне у професионалном стрељаштву.

DjJ005

На том такмичењу упуцао је и свој најбољи резултат на досадашњим такмичењима. Тада је успео да упуца 592 круга од максималних 600 (52 десетке и само 8 деветки од 60 хитаца колико се гађа за меч).

Преносимо и још један детаљ ексклузивно за ову нашу објаву који је Ђорђе у свом стилу изнео сасвим прецизно: “С обзиром да се сада гађа на електронске мете, ови моји погоци се сабирају са децималом. Тако да конкретно и финално, тај резултат износи 619, 4 упуцана круга.“.

Иначе, Куп Србије се гађа у 3 кола, а само првих 10 најбољих стрелаца у Србији у сва три кола, са највише бодова улазе у финале Купа Србије. Наш јунак приче се у финале такмичења пласирао као пети са 15 бодова, где је у беспоштедно вођеној борби успео да освоји 4. место.

DjJ006

Служба за информисање користи прилику да захвали Ђорђу Јањићу за овај интервју и да му упути искрене честитке на овом до сада несвакидашњем успеху.

Исто тако, њему и свим нашим спортистима у свим наредним такмичењима желимо ништа друго до ЗЛАТНО ПОСТОЉЕ.

Такође, не мање важно, је да у овом смутном времену, где се практично не зна ко је и по ком критеријуму од колега радника МУП, на можда неком новом „списку за одстрел“, да понајпре покушају да сачувају здравље, али тако што неће падати у депресију и очај и да не буду пасивни већ проактивни у одбрани и остварењу својих Уставом и законом гарантованих радничких права. ССП ће им у тој борби на све правне и законом дозвољене начине помоћи да одбране своја радничка и људска права.

Свим активистима и члановима ССП  и радницима МУП – СРЕЋНА НОВА ГОДИНА!

Служба за информисање ССП
Никола Иванковић

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!