Невиђен јавашлук функционера МУП!

Share Button

Трагом вести коју је објавио дневни лист Информер од 18. априла 2013.године о набавци система видео надзора за возила саобраћајне полиције у чланку  «Истрага милионског лоповлука у МУП 270.000 евра» и  «Пљачкају на набавци камера за саобраћајце» – МУП Србије купује нову опрему за снимање и праћење за 180 патролних «фијат пунто» – Комплети набављени по цени од 1.997 евра, иако на тржишту ова опрема кошта од 500 до 600 евра, Синдикат српске полиције пре месец дана упутио је допис у Кабинет министра, државном секретару Ваљи Вукићу. По старом обичају, нисмо удостојени одговора.

Усменим путем нам је речено, да је из Кабинета министра више пута усмено дат налог генералу Драгиши Симићу да подели возила. Али с обзиром да возила стоје пола године на паркингу очигледно да нешто није у реду или г. Симић не поштује надређене г. Вање Вукића.

 Синдикат српске полиције више пута до сада, обраћале су се колеге из Управе за обезбеђење који непосредно обезбеђују Спортски центар Макиш где су нам указали на проблем недовољног броја људи, да по један човек обезбеђује објекат и да су сва нова возила која су на паркингу откључана, прибојавајући се да уколико дође до кеног оштећења или крађе опреме да ће бити одговорни. Трагом те информације, више пута до сада извршили смо проверу и уверили се да су информације апсолутно тачне, што нам даје за право да се очигледно неки људи у врху МУП не мешају у свој посао.

С обзиром да смо исцрпели сва могућа сретства у решењу овог проблема, писали и разговарали усмено, није било другог решења него да о овом случају упознамо јавност.

Портпарол ССП Драган Жебељан потврдио је Информеру да папрено плаћену опрему у патролним возилима саобраћајне полиције може да украде ко хоће, јер објекат на Макишу у смени обезбеђује само један полицајац.

– Центар на Макишу простире се на неколико хектара и нелогично је да га само један човек чува. А кад буде нешто нестало од те сумњиво купљене опреме, тај несрећни полицајац ће бити крив – каже Жебељан.

О овој теми смо писали раније: Истражујемо милионски лоповлук у МУП

Коментари:

Коментар

One Response to "Невиђен јавашлук функционера МУП!"

  1. Pingback: СКАНДАЛ: Генерал Симић и начелник Којић игноришу државног секретара Вукића! | Синдикат српске полиције ССП

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!